Continguts examen física i química unitat 2

Qüestionari unitat 2

– Heu de saber distingir què és matèria del que no ho és i saber-ho justificar a partir de la definició de matèria.

– Heu de saber diferenciar les propietats generals de les específiques de la matèria, i entendre que podem emprar les propietats específiques per a la identificació de substàncies.

– Heu de conèixer els estats de la matèria i saber-ne les seves propietats.

– Cal saber aplicar la teoria cineticomolecular per explicar els estats de la matèria, fets experimentals i canvis d’estat.

– Heu de saber què és una corba d’escalfament /refredament, entendre el significat gràfic, explicar-les a partir de la teoria cineticomolecular i saber identificar els punts de fusió, ebullició, solidificació i evaporació (i també, a partir d’aquestes dades saber en quin estat es troba la matèria en unes donades condicions).

– Heu de diferenciar ebullició de vaporització.

– Cal que sapigueu que els punts de fusió i ebullició varien en funció de la pressió (i saber explicar el motiu) o de la presència d’altres substàncies.

– Saber distingir la corba d’escalfament d’una substància pura d’una que no ho sigui.

– D’altra banda continguts del tema 1, atès que són molt generals poden sortir en el context d’alguna pregunta d’aquest i altres temes: xifres significatives, pictogrames de perillositat, nom del material de laboratori, factors de conversió d’unitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>